Statens kvinnfolk

Overdrivelsens kunst har bidratt til Kristin Halvorsens (46) politiske suksess. Etter 30 år i politikken er Kristin Halvorsens (46) mest effektive våpen blankpolert og effektivt: Overdrivelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN GANG FOR mange år siden var Sosialistisk Venstreparti et parti for kvinner og menn med revolusjonære idealer og eksotiske klesdrakter. På føttene hadde de såkalte fotformsko, ikke bare fordi det føltes behagelig, men fordi det sa noe om hvem man var. SV-ere gikk i fakkeltog, de sang sosialistiske sanger, og foran seg skjøv de sine elskede barn. Av og til kunne man se disse barna holde opp små plakater med ord som «Krig er kjempedumt» eller «Atomkraft - nei takk». Hvis det var kaldt, og det var det gjerne den gangen, pakket de seg selv og barna inn i store, frynsete, lilla skjerf. Og selv om det dogget på de runde brilleglassene, ja, selv om man frøs fordi de heklede vantene ikke holdt varmen så godt, så gikk man i tog. Det var på den tida SV-ere fortsatt bar små, søte jakkemerker.

Det var den gangen SV-ere gjerne så ut som Hallgeir Langeland.

TIDENE HAR SKIFTET. På Stortinget er det gått så langt at man av og til kan se representanter fra Sosialistisk Venstreparti i dress. Bare de aller yngste av dem snakker fortsatt om å avskaffe kapitalismen og privat eiendomsrett, og i Akersgata 40, i arkitekt Henrik Bulls storslåtte jugendbygg, sitter SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer