Stav denne!

En saus blir født.

VOND Å STAVE, GOD Å SPISE: Sauce Kientzheim er en slags hybrid av majones og hollandés, skapt av molekylærgastronomen Hervé This. Navnet kommer fra hans elsassiske hjemby.
VOND Å STAVE, GOD Å SPISE: Sauce Kientzheim er en slags hybrid av majones og hollandés, skapt av molekylærgastronomen Hervé This. Navnet kommer fra hans elsassiske hjemby. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| DET ALLER FØRSTE DU MÅ tenke på hvis du skal finne på en ny emulsjonssaus, er navnet. Sausen din bør være i stand til å stå ved siden av de andre store sausene, fra Mahon, Holland og Béarn.

Hvis din oppfinnelse blir stående, vil navnet følge den, og man vil huske hvordan den ble til og hvem som lagde den. Navnet kommer til og med til å bli brakt videre til andre kulturer, og bli gjenstand for hissig språkdebatt i avsidesliggende land. (Sjelden er folk så rasende som når jeg skriver om hollandés eller bearnés.)

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer