Steinbit i rødvinssaus

4 porsjoner.

600 g steinbitfilet

100 g bacon, helt stykke

16—20 stjerneløk

16—20 små sjampinjonger

solsikkeolje og smør til steking

salt, pepper

8 ss hjemmelagde brødkrutonger

5 dl kalvekraft (fond på flaske + vann)

2 dl rødvin

4 ss smør

2 ss hakket gressløk

• Slik gjør du: Kok inn rødvinen til det er igjen et par skjeer. Tilsett kraft og kok det videre inn til det halve. Rør inn kaldt smør like før servering. Skjær steinbitfilet og bacon i jevnstore terninger. Rens løken. Rens soppen, del store sopper i to eller fire. Stek fisk, bacon, løk og sopp i olje til alt er gjennomstekt, 5—7 minutter, smak til med salt og pepper. Brødkrutonger lager du av loffterninger som stekes gylne og sprø i olje. Server retten i dype tallerkener med sausen over. Dryss på gressløk og server hjemmelaget potetmos til.