Steinbit, laks, uer og kamskjell

4 porsjoner.

600 g fisk, ørret, laks, steinbit eller uer 4-6 kamskjellmuskel olivenolje eller smeltet smør salt og nykvernet pepper Både ørret, laks, uer og steinbit egner seg godt på grillen. Pensle tynt med smeltet smør eller olivenolje før grilling. Dryss salt og pepper over etter grilling. Kamskjellmuskel pensles også tynt med smør eller olivenolje før grilling. De er enkle å grille når de træs på spyd. Både ørret, laks, uer og steinbit kan marineres før de legges på grill. Marinade: 1 dl olivenolje, 1 dl sitronsaft, 3 ss finhakkede urter f. eks. gressløk, persille, basilikum, 1 finhakket fennikelgren, 1 ts rosepepper Bland ingrediensen til marinaden og la fisken ligge 30-60 minutter, snu den ofte. Grill fisken rett på grillen eller i dobbel grillrist.