Stekt breiflabb med soltørkede tomater

4 personer.

600-800 g breiflabbkoteletter eller -filet uten skinn. 2 ss olivenolje, ca. 20- 30 mangoldblader eller frisk spinat. 2 ss smør. Tomatolje: 2 ss trøffelolje eller olivenolje. 1/2 dl olje fra tomatene 3 ss finhakkede soltørkede tomater i olje 1 tomat uten skinn og kjerner i terninger salt og hvit pepper. Blomkålkrem: 1 blomkålhode 3 dl matfløte melk nok til å dekke blomkålbuketter i en kjele 1 ss smør pepper 2 ss snøfrisk naturell. Del blomkålen i buketter og ha dem i en kjele. Hell over melk og fløte til det dekker. Kok til bukettene er møre og kjør dem sammen i food processor med smør og snøfrisk. Smak til med salt og pepper. Bland tomatene med oljen og smak til med salt og pepper. Dryss salt og pepper over breiflabbkotelettene og stek dem i panne. Kok opp vann med smør og salt og la spinatbladene få et raskt oppkok, så de faller sammen. La spinaten renne av seg før den legges på varme tallerkener sammen med fisken. Pynt med friske urter og drypp tomatoljen rundt. Server med blomkålkrem og ovnsbakte poteter. Flere oppskrifter på Godfisk.no Se alle mattips på vår samleside