Stekt ris med norsk laks

4 porsjoner.

4 porsjoner:

400 g laksefilet uten skinn og bein

2 dl rød, grønn og gul paprika i terninger

800 g kokt ris

2 ss finhakket frisk ingerfærrot

1 ts salt

1 dl XO-saus


Marinade:
½ ts salt

Grovmalt pepper

Maisennamel

Slik gjør du:

Skjær laksen i terninger. Bland sammen ingrediensene til marinaden og fordel den på lakseterningene, la stå i noen minutter.

Stek laksen så vidt ferdig i olje, tilsett paprikaterningene. Surr ingefæren i olje og tilsett risen og stek den gjennomvarm. Smak til med salt og XOsaus. Tilsett laksen og paprikaterningene, bland forsiktig og server.

• XO-saus er en sterk asiatisk kryddersaus. Soyasaus kan brukes som alternativ.

• Flere oppskrifter og tips finner du på: www.godfisk.no