Stekt sei i karrisaus

Til 4.

700-800 g skinn- og beinfri filet av sei 2 ts salt 1 ts pepper Smør eller olje til steking. Karrisaus: 2 ss smør 1 finhakket sjalottløk 1 syrlig eple i små terninger 1 ss karri 2 dl fiskekraft 2 dl matfløte 1-2 ts maisennamel, Finhakket frisk gressløk. Skjær fisken i serveringsstykker, tørk den godt og strø over med salt og pepper.Stek den gyllen i smør eller olje i varm panne. Surr eple og løk i smør sammen med karrien. Tilsett fiskekraft og kok opp. Rør ut maisennamel i fløten, ha det i sausen og la det hele koke ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper og ha i finhakket frisk gressløk. Kokt ris og salat er godt tilbehør. (Eksportutvalget for fisk) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!

Foto: Eksportutvalget for fisk