Illtekst:
Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa Aisato
Illtekst: Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa AisatoVis mer

Steng døgnkiosken!

Det er til alles beste å få barna ut av dobbeltsenga.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg skriver til deg fordi jeg har gått meg bort i jungelen av velmenende råd og mer eller mindre kloke bøker om barn. Ofte er jeg i situasjoner der jeg har problemer med å finne ut av hva som er OK og ikke OK når det gjelder barn. Rent konkret er nettene hjemme hos oss slitsomme for de voksne i familien, men jeg vet ikke hvordan jeg skal løse problemet.

Vi er en bonusfamilie. Den består i det daglige av meg, min mann Thomas, min sønn Lars på 5 og vår felles sønn Lukas på 9 måneder. Annenhver helg er Lars hos sin far, i de helgene har vi sønnene til Thomas her. Det er Kasper på 12 og Karl på 10 år. Det er hverdagsnettene som er problemet hos oss.

Nå sover Lars og Lukas med meg i dobbeltsenga, Thomas sover på en madrass på rommet til Lars. Når Thomas har nettene med Lukas sover de to i dobbeltsenga, mens Lars og jeg sover på rommet til Lars. Lars elsker denne ordninga, Lukas også, men Thomas og jeg gjør det ikke. Hvordan er det blitt sånn?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn