Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sterke saker

Hadde Gry Jannicke Jarlum (49) vært litt svakere, ville hun havnet på galehus.

Nye tider:  Før var hun alltid redd for å være alene. 30 år etter gjennombruddet er verden litt enklere for Jannicke Jarlum.

Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
Nye tider: Før var hun alltid redd for å være alene. 30 år etter gjennombruddet er verden litt enklere for Jannicke Jarlum. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

I en blomsterkrukke ligger et tjuetall sigarettsneiper. Det står en Kawasaki motorsykkel parkert på den slitne plenen. Ikke et menneske i nærheten, bare skog. Porten foran det gamle bedehuset er formet som to elgitarer, og eiendommen flyter over av planker og søppel. På alle veggene henger tydelige, oransje skilt: «Vokt deg for hundene». Et annet skilt forteller at området er videoovervåket. Mobilen ringer.

- Er det dere som er der? Dere er for tidlig ute.

- Det er vel bare noen minutter.

- Nei, dere kan ikke komme inn ennå. Jeg sender rørleggeren.

- Rørleggeren?

- «Klikk».

Litt seinere bøyer en tynn svensk rørlegger hodet ut inngangsdøra og påpeker at vi nok er litt for tidlig ute, men at han har fått i oppdrag å passe på oss. Rørleggeren er en hyggelig, gammel mann med enorme never. Han setter pulverkaffe på bordet på terrassen og forteller at han har én datter og bor i Oslo, før han prater i vei om fuglelyder og fiskemuligheter. Så forteller han at pepper faktisk er billigere i Norge enn i Sverige. Det er andre ting også som er billigere, sier han, men de husker han ikke nå. Vi sitter der og ser utover vannet, hører på fuglene. Ingenting skjer. Rørleggerens bestemor ble 103 år gammel, forteller han. 49 minutter seinere åpner Gry Jannicke Jarlum døra. Hun er kledd i helsvart.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?