Stille ved fronten

Vi lever i glamour- modellenes tid. Hvor er det blitt av Kvinnefronten?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN GANG MARSJERTE norske feminister gatelangs. De bar hjemmelagde bannere, ropte sinte slagord og nektet å bruke bh. Ikke bare kvinnene skulle frigjøres. Også kvinnekroppen måtte slippes fri. Kvinnefronten hadde flere tusen medlemmer, de hadde lokallag over hele landet og det ble holdt stadige aksjoner. 8. mars 1978 marsjerte 20 000 kvinner og menn i Norge.

I DAG SER TING annerledes ut. Kvinnefronten roper ikke lenger like høyt. Medlemmene ser ikke ut slik de en gang gjorde. Og selv om medlemstallet skal ha økt med 20 prosent det siste året, er de bare en brøkdel av hva de en gang var.

I stedet er det en annen type kvinner som preger mediebildet. Små kvinner uten megafoner, men med enorme bryster. Glamourmodeller. Kvinner som er på avisenes forsider fordi de får vondt i de forstørrede brystene sine. Som løper nakne rundt i Big Brother-huset og spør om man kan bruke bartevoks på kjønnshår. Men ingen protesterer mot slikt i 2006.

TV2s Guri Solberg (29), Rikets Røsts Sigrid Bonde Tusvik (26) og SVs Inga Marte Thorkildsen (29) er samlet til en prat blant vaktmesterens puppeplakater og skrujern her i Dagbladet. Plakatene vekker ikke nevneverdig harme. Er ikke den nakne kvinnekroppen lenger grunn til parole og marsj?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer