«Stilt overfor døden vil menneskene ta bena fatt»

Det eneste han kan stole på er føttene sine, skriver Erling Dokk Holm.

PÅ VEI: Han vet at det eneste han kan stole på er sine føtter. Det var slik det begynte. At alt rundt ham raknet, at krigen kom tilbake, at han hadde altfor mange søsken som ingen kunne mette. En dag bare gikk Adeeb. Det er lenge siden nå, skriver Erling Dokk Holm. 
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
PÅ VEI: Han vet at det eneste han kan stole på er sine føtter. Det var slik det begynte. At alt rundt ham raknet, at krigen kom tilbake, at han hadde altfor mange søsken som ingen kunne mette. En dag bare gikk Adeeb. Det er lenge siden nå, skriver Erling Dokk Holm. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tenk deg en afghansk gutt, la oss kalle ham Adeeb. Adeeb hadde forlatt Afghanistan og brukt føttene for å komme over fjellene til Iran. Der hadde han skaffet seg arbeid, som ulovlig arbeidskraft, spinket og spart, og etter to år tok han igjen føttene fatt.

800 kilometer gjennom det støvete tørre landskapet, og så, endelig, etter 6 måneder, var han framme ved kysten. Alle pengene han hadde spart gikk til å skaffe seg en tur over havet i en oppblåsbar gummibåt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer