Stjernekokkens revolusjonære pinnekjøtt-oppskrift

Even Ramsvik vet at skal man banne i kjerka, må man gjøre det skikkelig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det begynner å lukte som jul. Og Vestland, Vestland, med den tunge duften av sauefett og salt som gjør at jeg priser meg lykkelig over at jeg aldri har fått opp gardinene på kjøkkenet mitt. I ovnen freser det i pinnekjøtt. Ved komfyren står Even Ramsvik og steker løk og surrer kål.

Og så karamelliserer han fløte og varmer opp sausen med svart hvitløk.

Stopp en hal! Svart hvitløk og karamellisert fløte? Hva i all julekalender?

Jula er tradisjonstid. Selv om mange av juletradisjonene våre er ganske nye, voktes de med nærmest religiøs fanatisme. Når ulike ­familiegrener samles, eller hvis ektepar med forskjellige julemattradisjoner skal feire jul, bryter det ut ufred.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn