Michelin-kvalitet: Grefsenkollen er en restaurant i særklasse. Og prisen for den unike gourmet-opplevelsen ligger under Oslos øvrige stjernerestauranter: 3000 kroner for to personer med sju retter og tilhørende vinpakke.
Foto: Jo Straube
Mottatt p pictures@dagbladet.no: 15.09.2010
Michelin-kvalitet: Grefsenkollen er en restaurant i særklasse. Og prisen for den unike gourmet-opplevelsen ligger under Oslos øvrige stjernerestauranter: 3000 kroner for to personer med sju retter og tilhørende vinpakke. Foto: Jo Straube Mottatt p pictures@dagbladet.no: 15.09.2010Vis mer

Stjernesus over Oslo

Grefsenkollen har vært kritikerrost siden oppstarten. Nå svirrer ryktene om at stedet er blitt enda bedre. Robinson og Fredag bestemte seg for å sjekke.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Robinson var litt furten fordi spiseparet ikke bestilte vindusbord sist gang de besøkte restauranten på Oslos tak. Den feilen gjør man ikke to ganger.

-Se på utsikten, hvisket Fredag begeistret.

Servitøren ga en elegant gjennomgang av dagens sjuretter, som også kan reduseres til valgfri fem- eller treretter.

-Alt høres fantastisk ut. Det må bli alle sju, sa Fredag, fortsatt høy på utsikten som badet i seinsommersola.

Først ut var en slags sjømatsymfoni. Hver rett akkurat så liten at den bare rakk å tirre sansene. En mild gresskarsuppe med kongekrabbefylte tortellini, skagensalat med nykokte reker, blåskjellpudding og en liten munnfull ishavsrøye. Og til slutt røkt ål.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn