Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Stockholmsyndromet - finnes det?

Brukes som sensasjons-merkelapp på mange ulike tilstander.

PATTY HEARST: Bildet er fra overvåkingskameraet til Hibernia Bank i San Francisco som ble ranet i april 1974. I dag sier Hearst at hun ikke hadde fri vilje og at hun tror hun var rammet av Stockholmsyndromet eller posttraumatisk stresssyndrom. Foto: AP/FBI
PATTY HEARST: Bildet er fra overvåkingskameraet til Hibernia Bank i San Francisco som ble ranet i april 1974. I dag sier Hearst at hun ikke hadde fri vilje og at hun tror hun var rammet av Stockholmsyndromet eller posttraumatisk stresssyndrom. Foto: AP/FBI Vis mer

- DETTE ER VÅR VERDEN NÅ, å sove i dette velvet for å overleve. Den som truer vår verden er fienden, sa et av de fire gislene som ble holdt fanget i seks dager under et dramatisk bankran i Stockholm i 1973.

Gislene satt innelåst i bankhvelvet i Kreditbanken, de fikk tau trædd over hodet og ble truet med kvelning. Men til tross for livsfaren, gislene forsøkte å forhindre politiets arbeid og ville ikke bli reddet. - Jeg kunne dratt verden rundt med dem, sa gisselet Kristin Enmark etterpå.«Jeg må kanskje skyte deg i benet for å vise at jeg mener alvor», beklaget den ene kidnapperen seg for Sven Säfström.

- Jeg husker hvor snill jeg syns han var da han sa at han bare skulle skyte meg i benet, sa Säfström senere. I bankhvelvet spilte de kort og bondesjakk med gisseltakerne.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 MÅNED*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr for første måned. 0,03 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99,-/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for 3 måneder. 2,77 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr for et halvt år. 1 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99kr/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?