Du leser nå Dagbladet Pluss

- Stopper når jeg blir mett

Fedmeprofessor Jøran Hjelmesæth (61) er glad han ikke lever i ei tid hvor det er om å gjøre å lagre fett. Han hadde vært den første til å bukke under.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå blir det snart «fight». Den har ikke en sjanse mot meg, for jeg har så mye krutt.

Det er nesten litt urettferdig. Professor i medisin Jøran Hjelmesæth ser raskt opp fra mobilen, smiler lurt. Så konsentrerer han seg om skjermen igjen og tapper på glasset med en finger. Det er en av disse ustabile vårdagene, med sylskarp sol og et bitende drag i lufta. I sommerbyen Tønsberg har folk jakkene på, på fortauet utenfor sykehuset i Vestfold, hvor Hjelmesæth leder avdelingen for sykelig overvekt. Professoren og fedmeeksperten, som stadig dukker opp i mediene, bekjemper ikke bare overvekt. Han bekjemper også fiender i Pokémon Go, det avhengighetsskapende japanske mobilspillet som får folk ut på vandring og som har fengslet både regjeringsmedlemmer og skolebarn. Jøran Hjelmesæth er på det høyeste nivået, nivå førti.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer