- Stopper når jeg blir mett

Fedmeprofessor Jøran Hjelmesæth (61) er glad han ikke lever i ei tid hvor det er om å gjøre å lagre fett. Han hadde vært den første til å bukke under.

- Stopper når jeg blir mett
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå blir det snart «fight». Den har ikke en sjanse mot meg, for jeg har så mye krutt.

Det er nesten litt urettferdig. Professor i medisin Jøran Hjelmesæth ser raskt opp fra mobilen, smiler lurt. Så konsentrerer han seg om skjermen igjen og tapper på glasset med en finger. Det er en av disse ustabile vårdagene, med sylskarp sol og et bitende drag i lufta. I sommerbyen Tønsberg har folk jakkene på, på fortauet utenfor sykehuset i Vestfold, hvor Hjelmesæth leder avdelingen for sykelig overvekt. Professoren og fedmeeksperten, som stadig dukker opp i mediene, bekjemper ikke bare overvekt. Han bekjemper også fiender i Pokémon Go, det avhengighetsskapende japanske mobilspillet som får folk ut på vandring og som har fengslet både regjeringsmedlemmer og skolebarn. Jøran Hjelmesæth er på det høyeste nivået, nivå førti.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer