Streng italiensk skole

På Baltazar får du italiensk gourmetmat, ikke samlebåndspasta og -pizza. Men servicen er firkanta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- HIMMELSK!

Robinson stønnet over forretten, eller «antipasti», som det heter på Baltazar. Et lubbent kamskjell, pakket inn i «lardo» - italiensk spekk - og grillet til gyllen perfeksjon. Resultatet var en saftig munnfull av søtlige kamskjell som brøt deilig mot en spiss, syrlig safranvinaigrette. Små terninger av rødbeter sto godt til.

- Men ett kamskjell på tallerkenen ser stusslig ut, kommenterte Fredag. Som til gjengjeld hadde fått en raus porsjon oksecarpaccio til forrett. På Baltazar serveres klassikeren med vaktelegg og trøfler. Smakene var nydelig avstemt mot hverandre, men den ellers så smaksrike trøffelen gjorde ikke mye ut av seg, og kjøttskivene var i tykkeste laget.

VAGLET HØYT OPPE under taket i det vakre, særpregede lokalet i Kirkeristen var det bare å konstatere at Baltazar holder et høyt nivå på maten. Men før Robinson og Fredag kom så langt i måltidet, var det skurr i systemet. Da de ankom restauranten ved Oslo domkirke, var det ingen som tok imot dem i døra. Vel oppe i andre etasje tok det også tid før betjeningen fikk øye på dem, ønsket velkommen, tok vintertøyet og viste vei til bordet på en av mezzaninene. Robinson og Fredag stilte med vann i munnen etter å ha lest kjøkkensjef Dag Tjerslands nye prakt-kokebok «Italia». Nå skulle smakene prøves ut. På Baltazar spises det på italensk manér: antipasti - forrett, primi piatti - første hovedrett, secondi - andre hovedrett av fisk eller kjøtt, og dolce - dessert. Restauranten tilbyr dagens meny, hvor du kan velge fra tre til seks retter. I tillegg finnes et mindre à la carte-utvalg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer