Du leser nå Dagbladet Pluss

Sudans ukjente folkemord

Ville utrydde det «hedenske» og nakne afrikanske folket.

ALENE I VERDEN: Befolkningen i Nubafjellene har ingen støtte fra myndighetene i Sudan. Verken lokale skoler, helsevesen eller veier blir bygget her. Nå frykter de igjen for sikkerheten til sitt eget folk.
ALENE I VERDEN: Befolkningen i Nubafjellene har ingen støtte fra myndighetene i Sudan. Verken lokale skoler, helsevesen eller veier blir bygget her. Nå frykter de igjen for sikkerheten til sitt eget folk.Vis mer

||| VI FLYR INN I til det brungrønne landskapet og ser de små klyngene med hytter spredd ut over slettene. FN-helikopteret til den indiske kontingenten i UNMIS - FNs fredsstyrke i Sudan - tar oss til Nuba-fjellene i delstaten Sør-Kordofan i Sudan.

Det er et av de aller mest utilgjengelige områdene i Sudan.

Magasinet på nett reiser i følge med Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, rett etter at han har møtt den den krigsforbrytertiltalte guvernøren i delstaten, Ahmed Haroun.

OMRÅDET ER IGJEN I FARE. I henhold til fredsavtalen mellom Nord- og Sør-Sudan har folkene her en form for autonomi og rett til å uttale seg om egen status, men kan ikke velge selvstendighet fra regimet i Khartoum som var deres hovedmotstander under borgerkrigen. I 2011 risikerer de at deres allierte, SPLM i Sør-Sudan, går inn for selvstendighet, mens de selv underlegges sine fiender.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.