Monster på hjul:  Barndomstraumer må tas på alvor. Uhyrer som dette gir noen barn søvnløse netter - samt et dypt og intenst hat mot vanlig husarbeid.
Monster på hjul: Barndomstraumer må tas på alvor. Uhyrer som dette gir noen barn søvnløse netter - samt et dypt og intenst hat mot vanlig husarbeid.Vis mer

Sugende angst

Vegring mot husarbeid trenger ikke bare skyldes latskap, mener Eirik Alver.

Da jeg åpnet vinduet og fylte rommet med frisk aprilluft, oppdaget jeg liv i et hjørne. Et par hybelkaniner, så store at de ikke lenger kunne oversees, beveget seg i trekken. Skal? Skal ikke? Jeg vegret meg i det lengste, men skjønte at det ikke var noen vei utenom. Så tok jeg meg sammen — og hentet støvsugeren.Det høres ut som en dårlig unnskyldning for å slippe unna husarbeid, men jeg nærer et dypt og inderlig hat til støvsugere. Min aversjon mot denne infernalske innordningen grunner i vaskeekte angst. Lukten av varmt støv kombinert med lyden av en hissig motor, får hårene i nakken til å reise seg.

Den begynte bra, slik bursdager som regel gjør. Jeg fylte fire eller fem og følte meg stor. Modig. Tøff. Endelig en av de store guttene, liksom. Jeg levde i denne villfarelsen til den siste gaven var pakket ut. «Hvordan gikk det», het boka, og handlet om alt det skrekkelige Mummitrollet og Mymlen opplevde etter at de hadde vært og hentet melk til Mummimamma. Da jeg fant Tove Janssons klassiske billedbok igjen i en butikk forleden, oppdaget jeg at det var mange detaljer jeg hadde glemt, men det var også påfallende hvor godt jeg husket andre ting, spesielt en tegning omtrent midt i boka, der Mummitrollet havner i støvsugeren til Hemulen.«Maskinens store, stygge trakt dro Mummitrollet inn med makt, og ned i slangen — en — to — tre! — ble melk og Mymle suget med! Der var det grusomt mørkt og kaldt og meget støvet overalt, og Mymlen fløy og melken fór og Mummitrollets skrekk var stor. Han skrek på mamma, stakkars troll, men mamma var på annet hold ... »

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr for måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr for uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

Spesialtilbud*

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr for 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (449kr/6måneder).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.