- Sunnier masse-omvendes til sjia-islam

Irak-krigen sprer seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I MIDTØSTEN svirrer nå en rekke rykter om at sjiamuslimer systematisk forsøker å omvende sunnier. Videoklipp av påståtte omvendelser spres mellom mobiltelefoner, og Hizbollah-leder Hassan Nasrallah måtte nylig svare på alle ryktene. Spesielt i Libanon, der den innenrikspolitiske situasjonen blir stadig vanskeligere, og der sjia-dominerte Hizbollah har trukket seg fra regjeringen, skal omvendelsene ha foregått.

- Man truer nå med krig mot omvendelsen av sunnier til sjia, men det finnes ingen slik plan om å spre sjia-islam. Jeg er vitne på at den islamske republikken Iran og hans eminense ayatollah Al-Sayyid Khamenei, Irans og vår leder og imam, måtte Gud beskytte ham og gi ham et langt liv, absolutt ikke har slike planer, sa Nasrallah ifølge mideastwire.com.

MEN MANGE peker nå på at konflikten mellom sunnier og sjiaer som pågår i Irak har spredd seg og er i ferd med å destabilisere regionen. 

I Yemen har det vært stadige kamper mellom regjeringshæren til sunniregimet og sjiamuslimske opprørere.

I Libanon okkuperer Hizbollah sentrum i Beirut, og den libanesiske hovedstaden er lammet både finansielt og politisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer