VIL AT FOLK SKAL TA FOR SEG:  Søndagskokk Marit Røttingsnes Westlie liker mat uten alt for mye fiksfakseri. - Jeg blir lykkelig når jeg kan sette store fat på bordet med klar beskjed til familie og venner om å ta for seg, sier hun. Her er dagens søndagsmiddag, saftig kylling. Foto: METTE MØLLER
VIL AT FOLK SKAL TA FOR SEG: Søndagskokk Marit Røttingsnes Westlie liker mat uten alt for mye fiksfakseri. - Jeg blir lykkelig når jeg kan sette store fat på bordet med klar beskjed til familie og venner om å ta for seg, sier hun. Her er dagens søndagsmiddag, saftig kylling. Foto: METTE MØLLERVis mer

Supersaftig kylling

Her er dagens middag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Her kommer en genial måte å steke kyllingen på. Vanligvis må vi passe ganske nøye på når vi steker kylling, så vi ikke ender opp med ultratørt kjøtt, men med denne stekemåten ligger kyllingbitene og godgjør seg i langpanna sammen med grønnsaker, massevis av hvitløk og hvitvin ganske så lenge. Fordi jeg bruker lav varme og legger aluminiumsfolie over panna, vil bare de gode smakene trekke seg inn i kyllingen og gjøre den ekstra saftig.

Jeg foretrekker hel kylling som jeg deler opp selv til dette.

Til denne retten lager jeg gjerne en potetstappe. Pastinakken blir en mild rød tråd gjennom måltidet.Langstekt kylling

Til 4 personer:1 stor kylling eller 2 mindre, ca.1,3 kg3 pastinakker3 gulrøtter10 fedd hvitløk6—7 sjalottløk1 sitron1 ts saltpepper2 stilker frisk rosmarin3 laurbærblad3 dl tørr hvitvinAktiv tid: 40 minutter

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn