Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Sushipizza

4 porsjoner.

4 porsjoner:

200 g norsk laks

100 g norsk kveite

4 ss lakserogn

Sushiris:

3 dl sushiris

¾ dl riseddik

6 ss sukker

½ ss salt

Wasabisaus:

2 dl majones

3 ss soyasaus

2 ss brunt sukker

1 ss wasabipasta• Slik gjør du:

Skyll risen grundig før koking. Skyll i kaldt vann helt til skyllevannet er klart. La risen stå en halv time i det siste skyllevannet. Hell av skyllevannet og kok risen i 5 minutter. La den deretter stå med tett lokk i 30 minutter.

Visp eddik, sukker og salt sammen i en bolle til sukker og salt er fullstendig oppløst. Ha ferdig kokt ris over i en flatbunnet bolle. Legg et fuktig håndkle over og la den hvile 10 minutter. Hell eddiken over risen og skjær den inn med en flat spatel eller sleiv.

Ikke for mye eddik, risen skal være klebrig, men ikke bløt. Risen skal avkjøles til romtemperatur. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle så overflaten ikke tørker ut. Skjær laksen og kveita i tynne skiver. Del risen i 4 porsjoner og form dem sirkelrunde, gjerne i en liten ringform til små rispizzaer.

Fordel wasabisausen på hver risporsjon. Anrett tynne skiver med kveite og laks på hver rispizza og litt lakserogn. Pynt med sort lodderogn. Server straks med litt syltet ingefær og agurkskiver.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media