- Svært tungt å bli hengt ut i manifestet

Faren til Anders Behring Breiviks norsk-pakistanske bestevenn snakker for første gang om den tøffe tida.

SOM UNG: Anders Behring Breivik fotografert da han gikk i 8A på Ris ungdomsskole. Fra barneskolen hadde han en norsk-pakistansk venn han holdt høyt. Foto: privat
SOM UNG: Anders Behring Breivik fotografert da han gikk i 8A på Ris ungdomsskole. Fra barneskolen hadde han en norsk-pakistansk venn han holdt høyt. Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klassen til Breivik var mer flerkulturell enn det som var vanlig for skoleklassene på vestkanten på 1980-tallet. I klassen gikk det både norsktyrkiske og norskpakistanske elever. Flere av elevene fra Smestad barneskole forteller at klassen ble kalt for «innvandrerklassen».

Selv skriver Breivik i manifestet at dette fikk stor betydning for hans seinere politiske synspunkter. Han hevdet at de ble svært dårlig integrert i det norske samfunnet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer