<strong>SOM UNG:</strong> Anders Behring Breivik fotografert da han gikk i 8A på Ris ungdomsskole. Fra barneskolen hadde han en norsk-pakistansk venn han holdt høyt. Foto: privat
SOM UNG: Anders Behring Breivik fotografert da han gikk i 8A på Ris ungdomsskole. Fra barneskolen hadde han en norsk-pakistansk venn han holdt høyt. Foto: privat Vis mer

- Svært tungt å bli hengt ut i manifestet

Faren til Anders Behring Breiviks norsk-pakistanske bestevenn snakker for første gang om den tøffe tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klassen til Breivik var mer flerkulturell enn det som var vanlig for skoleklassene på vestkanten på 1980-tallet. I klassen gikk det både norsktyrkiske og norskpakistanske elever. Flere av elevene fra Smestad barneskole forteller at klassen ble kalt for «innvandrerklassen».

Selv skriver Breivik i manifestet at dette fikk stor betydning for hans seinere politiske synspunkter. Han hevdet at de ble svært dårlig integrert i det norske samfunnet.

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer