Du leser nå Dagbladet Pluss

Svar skyldig

Alle politikere sier de skal prioritere. Men ingen sier hva. Ergo: de kan ikke prioritere, skriver Erling Dokk Holm.

Illustrasjon: Andre Martinsen.
Illustrasjon: Andre Martinsen.Vis mer

Jeg sitrer av spenning. Jeg er på en stor konferanse i hovedstaden, og snart skal noen av landets topp-politikere entre scenen. Det er Høyres leder Erna Solberg og Torgeir Micaelsen fra Arbeiderpartiet, som er leder av Stortingets finanskomité. De skal svare på om det er mulig om å foreta en rask utbygging av dobbeltspor langs Oslofjorden innen 2025.

Årsaken er at Spekter - arbeidsgiverforeningen for offentlige virksomheter - har fått noen økonomer til å regne seg fram til at det kan være samfunnsøkonomisk lønnsomt å gjøre et slikt grep.

Først kommer Micaelsen. Han starter med å si at «politikere må tørre å prioritere». Bra, det er slikt man kan si når man mener noe ordentlig! Når man har en politisk agenda. Men dessverre. Det blir med besvergelsen. Konkret klarer han ikke å være, og han topper det hele med å ikke svare på spørsmålet om forsert jernbaneutbygging. Han er ikke i nærheten engang. Man kan se det på ham, at han ikke vil svare. Hele kroppen stritter imot.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.