I mørket: I kjelleren under lokalene som huset den beryktede platebutikken Hælvete, fins fortsatt minner fra de harde åra. Håvard Rem har skrevet en bok om black metal. Sønnen Simen spiller i bandet Ørkenkjøtt. Foto: Linda Næsfeldt
I mørket: I kjelleren under lokalene som huset den beryktede platebutikken Hælvete, fins fortsatt minner fra de harde åra. Håvard Rem har skrevet en bok om black metal. Sønnen Simen spiller i bandet Ørkenkjøtt. Foto: Linda NæsfeldtVis mer

Svart kapittel

Magasinet ville vite hvorfor lyriker og tekstforfatter Håvard Rem (50) har brent av fem år for å bli kjent med ei gruppe som forbindes med drap, djeveldyrking, rasisme og kirkebranner. Svaret lå hos sønnen Simen (20).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Butikken Neseblod i Rathkes gate på Grünerløkka i Oslo er ikke hva man vil kalle romslig. Du skal gå forsiktig mellom hyller og stabler for ikke å velte noe. Rommene i butikken er mørke. Det er vareutvalget også. Vi er i selve tempelet for den svarteste delen av musikkhistorien, muligens med unntak av de mest utstyrstunge operaene til Richard Wagner og de dystreste slåttene til Knut Buen. Dette er byens spesialforretning for musikk som slutter på «metall».

Langs veggene fins eksplosivt designede gitarer, middelalderske torturinstrumenter, ekstremt sjeldne plater og omvendte krusifikser. Her er plakater, steinkors (plassert opp ned) og hundrevis av CD-er, ordnet i blå kasser som ifølge påskriften tilhører Tine Meierier. Ellers er det sjelden man føler seg fjernere fra melkeproduktenes verden av skummet kultur og lettyoghurt. På veggen henger en liten rund sak som ser ut som rester etter slakt av en kalv, men som ifølge påskriften skal være av ekte menneskehud-, hår- og bein. Ingen pris, gi bud.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn