Svarte-Per

På én uke gikk Jørgen Lorentzen (53) fra å være en respektert forsker til å bli en riksdust.

MILJØVENNLIG: Fra sitt kontor på Universitetet i Oslo har kjønnsforskeren, litteraturviteren og den tidligere journalisten Jørgen Lorentzen levert mangt et bidrag til forskningen, særlig om våre forestillinger om mannsrollen. - Biologi er bare ikke interessant for meg, innrømmer Lorentzen. Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet
MILJØVENNLIG: Fra sitt kontor på Universitetet i Oslo har kjønnsforskeren, litteraturviteren og den tidligere journalisten Jørgen Lorentzen levert mangt et bidrag til forskningen, særlig om våre forestillinger om mannsrollen. - Biologi er bare ikke interessant for meg, innrømmer Lorentzen. Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Egentlig er det akkurat som stolleken. På Harald Eias fest. Da musikken stoppet, og første programmet av «Hjernevask» ble sendt, falt kjønnsforsker Jørgen Ludvig Lorentzen ned mellom stolene.

- Eia dro bort stolen under meg, vil jeg si.

- Kjennes det som om du sitter igjen med Svarte-Per?

- I en forstand gjør jeg det. Men dette handler ikke bare om meg. Norsk forskning sitter igjen med Svarte-Per. Jeg er bare blitt hovedmannen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer