Robinson & Fredag besøker naboen.
Foto: Francisco Munoz
Robinson & Fredag besøker naboen. Foto: Francisco MunozVis mer

Svensk og eksotisk

Alltid hyggelig med en nabolagsrestaurant - selv om avstanden til naboen er lang.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I over femten år har svenske Torsten Helsing drevet Naboen Pub & Restaurant i Bergen. Med suksess. Da Robinson og Fredag besøkte etablissementet mot slutten av fellesferien, så de at mange tilreisende måtte snu i døra. Her gjelder det å bestille bord.

-Med unntak av Ikea, er det få steder i hovedstaden som domineres av svensk mat, sa Robinson.

På menyen står blant annet köttbullar, plankstek og stekt makrill, men det bys også på en mer kontinental à la carte - med innslag av lokale råvarer. Lokalene er upretensiøse, innredningen nesten kafépreget. Riktignok hvite duker, men ustrøkne og litt slitte.

En hyggelig - og helnorsk - servitør kunne anbefale både husets hjemmegravede laks, samt kjøkkensjefens versjon av den klassiske svenske löjromstoasten, men Robinson og Fredag var mer lystne på noen av de litt mer kontinentale innslagene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn