Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Svinefilet med godt følge

Nok til fire.

4 porsjoner:

800 g ytrefilet av svin i skiver på ca. 1 cm

1 ts salt

½ ts pepper

2 ss margarin eller olje til steking

Gulrotsalat:

4 stk. gulrot, 1 stk. eple, 2 ss solsikkekjerner eller hakkede nøtter, 2 ts sukker, 1 ss sitronsaft og 1 dl yoghurt naturell.

Urtepoteter:

8 stk. potet, 2 ss hakkede friske urter (feks; rosmarin, basilikum, timian), Ca. 1 l vann og 1 ts salt.

• Slik gjør du:

1. Vask potetene godt, og del dem i fire eller seks biter. Kok i vann med salt til de er møre, ca. 15 minutter. Slå av vannet og ha på urter. Rist litt på kjelen, og hold dem varme ved å legge på lokk.

2. Riv gulrøtter og eple på råkostjern eller kjør dem i foodprosessor. Bland sammen sukker, sitronsaft og yoghurt og bland dette lett inn i grønnsakene eller server det ved siden av. Dryss over hakkede solsikkekjerner eller nøtter.

3. Stek kjøttet sammen med margarin/olje i en stekepanne på begge sider. Etterstek dem på svak varme til det er gjennomstekt, 2-3 minutter.

Server med gulrotsalat og urtepoteter.

Denne retten ble levert av matprat.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media