Svinefilet med godt følge

Nok til fire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

4 porsjoner:

800 g ytrefilet av svin i skiver på ca. 1 cm

1 ts salt

½ ts pepper

2 ss margarin eller olje til steking

Gulrotsalat:

4 stk. gulrot, 1 stk. eple, 2 ss solsikkekjerner eller hakkede nøtter, 2 ts sukker, 1 ss sitronsaft og 1 dl yoghurt naturell.

Urtepoteter:

8 stk. potet, 2 ss hakkede friske urter (feks; rosmarin, basilikum, timian), Ca. 1 l vann og 1 ts salt.

• Slik gjør du:

1. Vask potetene godt, og del dem i fire eller seks biter. Kok i vann med salt til de er møre, ca. 15 minutter. Slå av vannet og ha på urter. Rist litt på kjelen, og hold dem varme ved å legge på lokk.

2. Riv gulrøtter og eple på råkostjern eller kjør dem i foodprosessor. Bland sammen sukker, sitronsaft og yoghurt og bland dette lett inn i grønnsakene eller server det ved siden av. Dryss over hakkede solsikkekjerner eller nøtter.

3. Stek kjøttet sammen med margarin/olje i en stekepanne på begge sider. Etterstek dem på svak varme til det er gjennomstekt, 2-3 minutter.

Server med gulrotsalat og urtepoteter.

Denne retten ble levert av matprat.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer