Svinekjøtt med appelsin- og ingefærsaus

2 porsjoner.

300 g svinekjøtt i strimler 2 ss olje 1 sjalottløk 1/2 grønn chili 1 båt hvitløk 1 ts finhakket fersk ingefær 1 vårløk 1 appelsin 1 1/2 dl vann ca. 1 ts maisenna 1/2 ts salt 1/4 ts pepper pasta (mengdeberegning på pakka). Stek kjøttet på middels sterk varme i olje, i to omganger. Legg det til side. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær, og skjær vårløken i centimeterstore biter. Fres dette ca. ett minutt. Rør ut maisenna i vann og tilsett jevningen mens du rører. Press i saften av en appelsin. Kok opp på svak varme, tilsett kjøttet og smak til med salt og pepper. (Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!