I Dale Oens ånd: - Etter 22. juli sa Alexander: "Vi må minnes de døde, men hedre dem med å leve videre". Han hadde ønsket at vi fortsatte å trene, sier OL-håpet Nordenstam.
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
I Dale Oens ånd: - Etter 22. juli sa Alexander: "Vi må minnes de døde, men hedre dem med å leve videre". Han hadde ønsket at vi fortsatte å trene, sier OL-håpet Nordenstam. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

Svømmemerket

Svømmer Sara Nordenstam (29) må gi absolutt alt for å vinne medaljer. Men er det verdt det? Alexander Dale Oens dødsfall fikk henne til å tvile.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Frognerbadet framstår innimellom som klodens tettest befolkede sted. Hvinende unger og runde damer i badehette kjemper om plassen, mens hormonproppede tenåringer kaster seg som bomber ned fra fem-meteren. Og der, i høyre bane, trener Sara Nordenstam. Vårt olympiske håp. I sin mest intense treningsuke noensinne. Seks uker igjen til lekene braker løs i London.

- Har du en sjanse til å ta medalje i OL?

- Jeg svømte kanskje ikke den beste tiden i EM, men jeg er best når det gjelder. Jeg har aldri svømt dårlig i en finale.

200 meter bryst. Nordenstam svømmer distansen på 2,26. Hun må kutte den tiden med minst tre sekunder. Som i OL i Beijing i 2008, da Nordenstam tok bronse. Svømmemiljøet hadde nærmest avskrevet henne etter år med stagnasjon. Det var dager hun hadde avskrevet seg selv. Men så kom hun, som en komet. Kan bragden gjentas?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn