Sydlandsk torsk

Mat til 4 på 20 minutter.

800 g lettsaltet torskefilet olivenolje/smør 2 dl grovhakkede mandler 1- 2 løk (grovhakket) 1 boks grovhakkede hermetiske tomater 2 ss frisk basilikum el. 1 ts tørket salt og pepper Ev. litt frisk sitron. Tilbehør: Kokt ris, brød og ev. sitronbåter. Vask og tørk skinnsida av fisken godt, del den i serveringsstykker og pensle den med olivenolje. Stek løken gyllen sammen med mandlene. Tilsett tomatene. La surre 3- 4 minutter og smak så til med salt, pepper og ev. sitron. Stek fisken med skinnsida ned på stekepanne. Legg lokk over og la den stå et par minutter til fisken er ferdig. Ikke snu fisken, skinnet skal bli gyllent og sprøtt og fisken kokt. Server med kokt ris og tomatblandingen. (Eksportutvalget for fisk) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!