NY HVERDAG Hans-Wilhelm Steinfeld har sluttet i NRK, og nå jobber han som kommunikasjonsrådgiveri Corporate Communications.
Foto: Bjørn Sigurdsøn /NTB  Scanpix
NY HVERDAG Hans-Wilhelm Steinfeld har sluttet i NRK, og nå jobber han som kommunikasjonsrådgiveri Corporate Communications. Foto: Bjørn Sigurdsøn /NTB ScanpixVis mer

- Takkatakkatakka! Han ble delt på midten av en mitraljøse rett foran meg

Den nyslåtte kommunikasjonsrådgiver Hans-Wilhelm Steinfeld (63) er ferdig med NRK. Men det er ikke alle minnene han blir kvitt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Visst har jeg barytonstemme! Jeg kan godt synge litt Franz Lehár på tysk for deg, jeg. Du kjenner vel til Lehár, den stooore ungarrrrske operettekomponist?

En utstoppet moskusokse stirrer dødt ut i lufta i lobbyen på Skifer Hotell i Oppdal. Enya hvisker lavt i høyttalerne. Hans-Wilhelm Steinfeld, derimot, står rak og strunk med blanke sko, fyldig manke og presisjonstrimmet skjegg på p-plassen utenfor, han tar seg en friskluftpause, og brummer fra dypet av sine rikskjente 5,5-liters volumlunger: «Es steeeeht ein Soldat auf Wolgaaarstraaand... »

- Jøss! Visste ikke at du var musikalsk, Steinfeld?

- Jovisst er jeg musikalsk, Dagbladet! Jeg spilte i skolemusikken også, jeg. Jeg var jævlig god på baryton. Og dersom det er av interesse, kan jeg faktisk fortelle at jeg var med på skolemusikkstevne på Ullevål stadion i nittenhundredeogsekstifire da musikkaptein Henry B. Gloppen dirigerte førrrrti tuuuusen skolemusikanter mens de spilte «Hymningsmarsj til Sigurd Jorsalfar», og attpåtil kan jeg fortelle at på den tiden hadde vi en veldig spennende dirigent, for det var Samuel Titlestad som var sikkerhetssjef under Peder Furubotn under andre verdenskrig, og Furubotn, han vet du selvsagt godt hvem er, for han var tross alt den legendariske lederen for kommunistenes motstandsbevegelse i Norge og førte samlingsforhandlinger med Einar Gerhardsen sommeren femogførrr, så dersom du ikke vet såpass, blir jeg nesten nødt til å ringe en viss redaktør John Arne Markussen og tilby et retaineroppdrag i basalkunnskap i Dagbladet-redaksjonen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn