Tamt på Tjuvholmen

Et besøk på Café Solo slukker absolutt tørsten. Men også forventningene om førsteklasses mat.

- Dette kommer utvilsomt til å bli en suksess.

Robinson lot blikket vandre i det smakfullt innredede lokalet, og ut gjennom de gigantiske glassvinduene, der en skog av båtmaster vaiet stille i marinaen. Denne kvelden var det fullstendig utenkelig å sitte ute, men det vil endre seg. Og det er da den store suksessen vil komme for nyåpnede Café Solo på Tjuvholmen. Med en slik beliggenhet vil det garantert gå rundt. Fort.

- Veldig god. Fantastisk. Helt suveren. Nydelig. Og det stekte andebrystet er utsøkt.

Servitøren var effektiv. Flink. Liksomjovial. Og reneste oppkommet av superlativer. Det forventes selvsagt ikke at en servitør skal uttale seg i negative vendinger om menyen. Men når alt er strålende uten utdyping, er informasjonen verdiløs. Og noe av troverdigheten forsvinner. Robinson valgte gåseleverterrine med eple og kanel i filodeig (kr 160), og andebryst med ingefærtilsmakte grønnsaker og honningsaus (kr 265). Fredag gikk for kalvebrissel med ertepuré, og grillet kveite med asparges og tomatconcassé, også de priset til 160 og 265.

- Med den prisen er det lov å forvente at det er både «fantastisk» og «nydelig», bemerket Fredag.

Etter et par lovende anslag, to runder med amuse bouche, små appetittvekkere, kom forrettene på bordet.

- Kanel, eple og gåselever er en morsom og fin kombinasjon, smattet Robinson fornøyd. Fredag uttalte seg også i pene

FEILNAVIGERING: Servitørens superlativsrike orientering om matkartet stemmer ikke helt med terrenget på Café Solo.
FEILNAVIGERING: Servitørens superlativsrike orientering om matkartet stemmer ikke helt med terrenget på Café Solo. Vis mer
Tamt på Tjuvholmen