Tang for to

Ingen fisk ble skadet i produksjonen av dette sjømatmåltidet.

 Ut i vår hage: Selv blæretang (oppe til høyre) blr det litt futt i når den blir kokt og fritert. Vingetang (oppe til venstre) er allrounderen. Her med soya, ingefær og chili. Tangsalat (nede til venstre) med eplesidereddik og ramsløk.
Ut i vår hage: Selv blæretang (oppe til høyre) blr det litt futt i når den blir kokt og fritert. Vingetang (oppe til venstre) er allrounderen. Her med soya, ingefær og chili. Tangsalat (nede til venstre) med eplesidereddik og ramsløk.Vis mer

Norge er verdens ledende sjømatnasjon. Det sier vi. Og det stemmer trolig også. Men selv om fisken som svømmer rundt i havet vårt er i verdensklasse, og vi har vært flinkere enn de fleste til å forvalte denne rikdommen, har vi samtidig et temmelig endimensjonalt forhold til hva vi forsyner oss av i den enorme og fruktbare undervannshagen vi har til rådighet.

Denne endimensjonaliteten er kanskje best illustrert hvis man snur den på hodet, eller i dette tilfellet, tar den på land: Tenk på Brasil — en av verdens ledende landbruksnasjoner. Tenk deg om man i hele dette enorme landet ikke hadde spist grønnsaker eller annet plantemateriale. At man ikke hadde dyrket salat, hvete, mais og soya, eller felt trær. At man nesten ikke hadde brukt vegetabilsk dyrefôr engang.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.