Du leser nå Dagbladet Pluss

«Tante Unn ga meg tryggheten»

Vilde Bjerke (46) klatret over gjerdet til nabokona både dag og natt.

HVERDAGSLIGHETEN: Vilde Bjerke elsket sine egene foreldre, men følte det ofte som en belastning å bli sammenlignet med dem. - Jeg tror alle barn av foreldre som er mye i offentligheten skjønner hva jeg mener. Det er kanskje derfor jeg var så glad i hverdagsligheten hos tante Unn.
HVERDAGSLIGHETEN: Vilde Bjerke elsket sine egene foreldre, men følte det ofte som en belastning å bli sammenlignet med dem. - Jeg tror alle barn av foreldre som er mye i offentligheten skjønner hva jeg mener. Det er kanskje derfor jeg var så glad i hverdagsligheten hos tante Unn.Vis mer

– Om det var etter skoletid eller midt på natta, så var tante Unn alltid der. Da jeg ble voksen kjøpte jeg tolv blå tallerkener som var helt like de hun serverte brødskive med kaviar på. Jeg kjøpte dem for å minnes de gode stundene hos tante Unn, og det gjør jeg hver gang jeg ser det blå serviset. De tallerkenene gir meg en god følelse, de får meg til å huske den hyggelige, hverdagslige stemningen på kjøkkenet hennes for 40 år siden.

Vilde Bjerke (46) er datter av skuespillerinnen Henny Moan (73) og den avdøde forfatteren André Bjerke, og som hun selv sier: «et ekte kunstnerbarn».