- Tar du ordene for god fisk, er du dum

Kroppsspråk og toneleie forteller ofte en annen historie, mener samlivsterapeut Sissel Gran.

ANGSTEN: - Vi er så redde for å være alene, for ikke å ha noen fortrolige, ingen som vet hvem vi er, sier psykolog Sissel Gran, som har jobbet et yrkelsliv som samlivsterapeut. Foto: LARS MYHREN HOLAND
ANGSTEN: - Vi er så redde for å være alene, for ikke å ha noen fortrolige, ingen som vet hvem vi er, sier psykolog Sissel Gran, som har jobbet et yrkelsliv som samlivsterapeut. Foto: LARS MYHREN HOLANDVis mer

(Magasinet): I parforhold er nordmenn inkompetente, slemme og livredde. Samlivsterapeut Sissel Gran (61) begynner å bli lei av oss.- «Parforholdets private, lille helvete» kalte du arbeidsplassen din i et essay i Morgenbladet.

- Ja.

- Det høres blodig ut.

- Det er blodig, sier Sissel Gran.

Brutalt

I psykologens hage vokser trær og planter vilt, det kryr av insekter, lukter varm jord. Verden er nyfødt. Til høyre for fuglekassa på veggen har hun kontor, det er dit klientene kommer, de ødelagte, de som en gang elsket hverandre.

- Det er så brutalt, ordene de sier til hverandre, all lidelsen de utsetter hverandre for. Det er trist å se og vanskelig å hjelpe dem å snu det. Jeg blir... Jeg kan bli veldig sliten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.