Tekannen som truer islam

Flere meter høy hellig tekanne måtte rives, og tilhengerne ble sendt i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I EN LITEN LANDSBY i Terengganu på nord-østkysten av Vest-Malaysia ligger bare restene igjen av det som en gang var noen av de underligste religiøse symbolene i moderne tid. Her ble de viktigste byggverkende til Kerjaan Langit-sekten, eller Tekanne-sekten som den kalles, ødelagt for under et år siden.

Den lille gruppen troende hadde ifølge myndigheter i det strengt muslimske Besut-distriktet, gjort seg skyldige i å reise byggverk uten nødvendig tillatelse. Medlemmer av den lille sekten er blitt rettsforfulgt i mange år, fordi den av enkelte religiøse ledere anses for å true islam.

DET ER SOM HENTET ut av en Carl Barks-fortelling: midt i landsbyen står det sentrale religiøse symbolet for Kerjaan Langit-sekten: En rosa tekanne på høyde med et toetasjes hus. Ved siden av den en gigantisk blå vase, en kjempeparaply, og flere andre symboler som betraktes som hellige av sektens tilhengere.

Tekannen er visstnok inspirert av en drøm en av Kerjaan Langit-tilhengerne hadde, og reflekterer en lignende gjenstand i himmelen som Gud bruker til å helle sine velsignelser over menneskene med. Tekannen symboliserer på den måten vannets renhet, og kjærlighet som kommer fra himmelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer