Telefonfrelst

For 100 kroner tilbyr predikant Svein-Magne Pedersen (59) å helbrede deg – på telefon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå ber jeg alle se ned på telefonen sin. Der står det 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 og 9. Det står også 0. Alle som vil bli frelst, trykk 0!

Biip! Biip! Biip! Biip! Biip! Denne onsdagen i juli er det 16 mennesker som trykker 0-tasten på telefonen. De vil bli frelst, og har ringt «Telekirken» til evangelist Svein-Magne Pedersen. Mot å betale 100 kroner for å bli oppkoblet, får man tilbringe en halvtime i et virtuelt «kirkerom» hvor det er plass til 120 innringere samtidig. Det er Svein-Magne som styrer showet. Det er han som bestemmer når lytterne skal få munnkurv og når de skal få prate. Når det nærmer seg slutten av halvtimen, ber han innringerne kort nevne sykdommene sine, så han kan helbrede dem. En kakofoni av stemmer bryter løs.

Selv sitter helbredelsespredikanten dypt i kontorstolen på helbredelseshuset til Misjonen Jesus Leger på Hægeland i Vennesla kommune. Med lilla dressjakke, et slipssmykke som viser Jesus på korset og velkjemmet, grått hår. Her forkynner, smiler og helbreder han. Gjennom telefonrøret. Fra Telekirken ble startet i februar 2006 har over 1800 tastet null for å bli frelst og over 6000 har ringt inn for å bli helbredet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer