Tenketankkrigen

Høyresida har gått til krig mot venstresidas nye yndlingsbok.

GLADE MENNESKER: Jo likere innbyggerne i et land står økonomisk, desto bedre har alle det, er budskapet i boka som har ført til heftig debatt mellom høyre- og venstresida. Foto: REUTERS/Thomas White
GLADE MENNESKER: Jo likere innbyggerne i et land står økonomisk, desto bedre har alle det, er budskapet i boka som har ført til heftig debatt mellom høyre- og venstresida. Foto: REUTERS/Thomas WhiteVis mer

||| HAR DU HØRT OM venstresidas nye it-bok? Navnet kan med fordel nevnes på raddisfestene i høst: «The spirit level - why equality is better for everyone».

Boka kom i fjor og er skrevet av Richard Wilkinson og Kate Pickett. Her bruker de et digert statistikkmateriale for å vise at i samfunn hvor folk står likt økonomisk har de færre problemer.

Der de økonomiske forskjellene mellom folk er størst er problemene størst. I boka viser forfatterne at det er mer sykdom, tidlig død, fedme, kriminalitet og sosial uro i land der forskjellene på inntekt og levekår er store. I land med større likhet er folk i snitt friskere og har det bedre, det er mindre stoffmisbruk, mord og vold, tenåringssvangerskap, fedme, analfabetisme og mer tillit, også om landet som helhet er fattigere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.