Teppekureren

Mahmoud Maktabi (65) og kong Harald er begge stebestefar til lille Marius.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  JEG HAR SOLGT mer enn 750 000 tepper i løpet av 44 år. Bare fem kunder har ikke vært fornøyd.

-  Fem! På 44 år?

-  Ja.

Den omstridte og omsvermede teppekongen Mahmoud Maktabi står med svarte blankpussede sko på et grusete fortau utenfor teppeutsalget nederst i Observatoriegata i Oslo. «SALG,» står det på plakatene. På motsatt side av krysset har han en annen teppebutikk. Salg der også. Med en gullbelagt lighter fyrer han opp en king size Marlboro light, hever haka og ser rett fram. Mørk i blikket, mørk i håret, mørk frakk, og et brunt skjerf med glinsende paljetter av en annen verden. Det lange krøllete nakkehåret er samlet i en strikk.

-  Det må da vel være flere enn fem misfornøyde kunder?

-  Nei! Fem. Kanskje færre. Hm?

NÅ SKAL HAN abdisere. Teppehandleren gjennom 44 år har annonsert opphørssalg. Store annonser på svart bunn forteller at alt skal ut. Inntil 70 prosent avslag på Kirman, Kazak, Saruk, Qum og hva teppene måtte hete. Nå er det ikke noe nytt at teppehandlere har opphørssalg. Man kan nesten innvende at dette er en bransje der opphørssalg er normaltilstanden, og er det ikke opphørssalg, så er det konkurssalg, jubileumssalg, røykskadesalg eller rett og slett bare salg. Det er plent umulig å få kjøpt et persisk teppe til ordinær pris i dette landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer