Terrorist 007 er offline

Da politiet stormet leiligheten i London, fant de Younis Tsouli (22) over datamaskinen iferd med å bygge nettsiden «You Bomb It».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også:- De hjernevasket min sønn

Hårstrå kan felle terrortiltalt

SARAJEVO (Dagbladet.no): Det som førte britisk politi til al-Qaidas viktigste hacker sent i oktober ifjor, var arrestasjonen av svenske Mirsad Bektasevic (18) i Sarajevo tre dager tidligere.

Like før klokken 16 på ettermiddagen 19. oktober stormet bosnisk politi den hvitmalte villaen i Poligonska gate 71. Når politiet banker på døren til leiligheten under, åpner svenske Mirsad Bektasevic. Sammen med kameraten Cesur Abdulkadir (20) har han vært i leiligheten siden kvelden før. Politiet får overmannet de to, og innenfor finner de sprengstoff, strikkede bombebelter, våpen og det bosnisk politi mener er en advarsel om en selvmordsaksjon.

MEN VIKTIGST I BESLAGENE politiet gjør er trolig Mirsad Bektasevics mobiltelefon. I loggen på den er en rekke telefonnumre til personer i Sverige, Danmark og Storbritannia.

En av de siste samtalene i loggen var fra Younis Tsoulis telefon i London.

Bosnisk politi varsler sine utenlandske kolleger, som de nærmeste dagene gjør en rekke arrestasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer