Terrormål Norge

Noen dråper av denne nervegassen. Mer skal ikke til for å lage helvete på norsk jord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALDRI FØR HAR NORGE vært et mer aktuelt mål for terrorisme. Det kommer fram i en fersk rapport laget av landets fremste terrorforskere, som i disse dager offentliggjøres.

En annen rapport, som er minst like oppsiktsvekkende, ble publisert ved en feiltagelse denne uka og raskt trukket tilbake av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Her kommer det fram at norske myndigheter mangler en kriseplan for katastrofer tilsvarende terrorangrepet mot Madrid, som 11. mars i fjor tok livet av 191 mennesker og skadet over 1500.

Har vi ikke fulgt med i timen?

OSLO SENTRALSTASJON, en hvilken som helst arbeidsdag. Det er rushtid. De store jernbanebygningene er fylt med folk som haster i alle retninger. Det er ektefeller på vei hjem til middag. Det er studenter på vei til ettermiddagens forelesning. Det er kvinner med barnevogner, skoleelever med ryggsekker, kjærester hånd i hånd.

Det er voksne og barn med dårlig tid.

Ingen av dem legger merke til den lille kofferten noen har satt fra seg i jernbanehallen.

SÅ SMELLER DET. I løpet av et brøkdels sekund spres nervegassen sarin over store deler av Oslo S. De nærmeste får straks kramper som ikke lar seg stanse. To minutter etter angrepet er ti av dem døde, ytterligere 150 har store synsforstyrrelser og pusteproblemer. Etter fem minutter har nervegassen lammet mellom 200 og 300 mennesker. Kanskje vil halvparten av dem dø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer