Testosteronbomber som ikke kan skyte

Det er ikke riktig at vi ikke vet nok om de libyske opprørerne. Vi vet mye og at de er kaotiske.

ET TEATER: Mange av de libyske «opprørerne» har ikke en gang vært ved fronten. Mange kjører bare rundt i biler, veiver med flagg og skyter ut i løse lufta. De fleste mangler våpenkunnskap og ledelsen er kaotisk. Her poserer en opprører i nærheten av byen Ajdabiya. Foto: AFP/ARIS MESSINIS
ET TEATER: Mange av de libyske «opprørerne» har ikke en gang vært ved fronten. Mange kjører bare rundt i biler, veiver med flagg og skyter ut i løse lufta. De fleste mangler våpenkunnskap og ledelsen er kaotisk. Her poserer en opprører i nærheten av byen Ajdabiya. Foto: AFP/ARIS MESSINIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I GÅR DREPTE NATO minst fem opprørssoldater i Libya ved en feiltakelse. Opprørerne hadde ringt og bedt om flystøtte, og det fikk de. Problemet var at de hadde oppgitt feil koordinater.

Nato sier situasjonen i området var uklar med store våpen opprørerne dirigerte i alle retninger. 

Hvem er disse folkene?VERDENSSAMFUNNETS støtte til opprørerne som vil styrte Kadhafi er omdiskutert. Internasjonale kommentatorer mener vi vet for lite om dem.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer