Testosteronbomber som ikke kan skyte

Det er ikke riktig at vi ikke vet nok om de libyske opprørerne. Vi vet mye og at de er kaotiske.

ET TEATER: Mange av de libyske «opprørerne» har ikke en gang vært ved fronten. Mange kjører bare rundt i biler, veiver med flagg og skyter ut i løse lufta. De fleste mangler våpenkunnskap og ledelsen er kaotisk. Her poserer en opprører i nærheten av byen Ajdabiya. Foto: AFP/ARIS MESSINIS
ET TEATER: Mange av de libyske «opprørerne» har ikke en gang vært ved fronten. Mange kjører bare rundt i biler, veiver med flagg og skyter ut i løse lufta. De fleste mangler våpenkunnskap og ledelsen er kaotisk. Her poserer en opprører i nærheten av byen Ajdabiya. Foto: AFP/ARIS MESSINIS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I GÅR DREPTE NATO minst fem opprørssoldater i Libya ved en feiltakelse. Opprørerne hadde ringt og bedt om flystøtte, og det fikk de. Problemet var at de hadde oppgitt feil koordinater.

Nato sier situasjonen i området var uklar med store våpen opprørerne dirigerte i alle retninger. 

Hvem er disse folkene?VERDENSSAMFUNNETS støtte til opprørerne som vil styrte Kadhafi er omdiskutert. Internasjonale kommentatorer mener vi vet for lite om dem.

BLACK WEEK TILBUD - Få Dagbladet Pluss til -50% de neste 6 måneder

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Spar 50%

39,-

Per måned

Totalt 234,- for 6 mnd

*Black Week tilbudet på 234,- gir deg tilgang til Dagbladet Pluss i 6 mnd, og abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (79,- / mnd) etter endt kampanjeperiode.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer