Thai «hot and sour» fiskesuppe

4 porsjoner.

500 g reker med skall 1 ts revet frisk ingefær revet skall av 1 lime 1 liter grønnsakbuljong 1 ss olivenolje 2 finhakkete hvitløkbåter 1 liten finhakket grønn chili 1/2 purre i strimler 1 gulrot i strimler 4 ss soyasaus 1 boks hermetiske skalldyr , (ca. 250 g) litt karse Slik gjør du: Slik gjør du: Rens rekene. Ha rekeskall, ingefær, limeskall og grønnsakkraft i en kjele og kok i ca. 20 minutter. Sil krafta. Surr hvitløk og finhakket chili i olje. Tilsett krafta, soyasaus, gulrot i strimler og purreringer. Kok opp og tilsett så reker og skalldyr.

Smak til og dryss karse over før servering. ( Eksportutvalget for fisk) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!