Populær: Seks år gamle Plah, kalt «Oslos første moderne thairestaurant», har et trofast publikum. At selveste kong Harald la bursdagsmiddagen sin hit for et par år siden, var heller ikke dårlig reklame. Bordbestilling anbefales.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
Populær: Seks år gamle Plah, kalt «Oslos første moderne thairestaurant», har et trofast publikum. At selveste kong Harald la bursdagsmiddagen sin hit for et par år siden, var heller ikke dårlig reklame. Bordbestilling anbefales. Foto: Jo Straube / DagbladetVis mer

Thaitur med ujevnheter

Kombinasjonen norsk og thailandsk går svært bra - noen ganger.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

-Flaks, sa Fredag. -Dette kunne ha blitt en bomtur.

Siden det var midt i fellesferien hadde Dagbladets utsendte tatt sjansen på å dukke opp uanmeldt på Plah. Det gikk med et nødskrik, for selv om hoved-stadens gater lå nesten folketomme, var det liv og røre i Hegdehaugsveien 22.

Plah lokker med norske råvarer tilberedt på thailandsk vis. Blåskjell, sei, hval eller høyrygg av okse tilberedes med de ingrediensene som gir det thailandske kjøkkenet sitt særpreg: Chili, lime, sitrongress, hvitløk, galangal, fiskesaus, kokos med mer.

Allerede ved bordplassering hadde Robinson og Fredag bedt om thailandsk øl av merket Chang. Det kom raskt på bordet, og en hyggelig kelner ramset opp dagens fem- og åtteretters menyer, til henholdsvis kroner 450 og 495. De tre tilleggsrettene i sistnevnte dreier seg om smaksprøver fra restaurantens «Thai street food»-meny. Robinson takket ja, mens Fredag valgte å plukke à la carte.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn