Thanksgiving Day med kalkun

Til 8 på 1 time.

1 kalkunfilet (ca. 1,5 kg), smør til pensling, salt, pepper og ev. 1 potte finhakket koriander eller andre krydderurter. I stekeovn ved 180 grader. Kjøp en kalkunfilet, helst med skinn. Løsne skinnet og legg urtene under skinnet. Legg fileten i en ildfast form, pensle med smør, salt og pepper. Stek fileten ca. 50 minutter eller til kjernetemperaturen er 70 grader. La fileten hvile ca. 15 minutter før den skjæres i skiver. Lag saus av sauspose tilsatt stekesjy, fløte og gjerne litt sherry. Server varm rosenkålsalat og hjemmelaget potetmos ved siden av. Varm rosenkålsalat: 700 g rosenkål 200 g blå druer 2 ss smør 1 ss sitronsaft 1/2 ts salt Nykvernet pepper. Del rosenkålen i to og kok den ca. fem minutter. Tilsett druene og la dem trekke ett minutt, slik at de blir varme. Slå av vannet. Ha i smør, sitronsaft, salt og pepper. (Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!