Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Thanksgivingkalkun med nøttesalsa

Cirka 1 time, 6-8 personer.

1 kalkunfilet med skinn (ca. 1,5 kg)

smør

salt og pepper

I stekeovn ved 180°C Pensle fileten med smeltet smør, salt og pepper. Stek den ca. 50 minutter til kjernetemperaturen er på 70°C.

Cornbread:

5 dl maismel

2 ts bakepulver

1 ts natron

1/2 ts salt

2 egg

5 dl skummet kulturmelk

2 ss baconfett

Bland mel, bakepulver, natron og salt i en bolle. Tilsett egg, melk og baconfett. Rør alt sammen til en løs deig. Smør en 1 1/2 liters brødform og fyll den med deigen. Stek brødet ved 180°C i 35 minutter eller til det er svakt gyllent. Avkjøl.

Nøttesalsa:

300 g diverse nøtter (pinjekjerner, pistasie-, peanøtter)

300 g blanding av svisker

aprikos og dadler

150 g smør

3 ss soyasaus

Finhakk nøtter og frukter. Ha alt i en kjele med smør. La det stå og surre i ca. 10 minutter og smak til med soyasaus til slutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media