EN WIENER FRA EN WIENER: - Østerrikerne spiser ostepølse, turistene wienerpølse, sier Pauline Bettesch som har solgt pølser fra denne boden i 19 år. Foto: Linda Næsfeldt
EN WIENER FRA EN WIENER: - Østerrikerne spiser ostepølse, turistene wienerpølse, sier Pauline Bettesch som har solgt pølser fra denne boden i 19 år. Foto: Linda NæsfeldtVis mer

The wiener takes it all

Det hele er så enkelt at vi reiste til Wien for å se nærmere på tre matvarer som starter på «Wien».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Nå hadde det seg slik at da vi landet på flyplassen i Wien, og kom ut av toalettet ved bagasjebåndet, stirret vi rett på et enormt, knudrete, frityrstekt og gyllent stykke kjøtt. Wienerschnitzelen. Wiens store stolthet. Større enn Nyttårskonserten og wienervals! Og på den store reklameplakaten sto det Figlmüller øverst, under sto det at de serverte den største schnitzelen i hele Wien.

Sånn har det seg altså at vi noe seinere står i inngangen til restaurant Figlmüller og kikker på en ny plakat: «Unser Schnitzel verbindet Menschen». Inne i restauranten som har grønt brystpanel, sitter daglig leder Harald Prochazka i mørk dress og lilla slips og sier:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn