Thomas (29) er Norges eneste havmann

Gjorde seg til halvt fisk, halvt menneske.

I HAVGAPET: Først da Thomas Voll (29) gjorde seg om til halvt fisk og halvt menneske, ble han helt seg selv. Utenfor Henningsvær i Lofoten kan tilfeldig forbipasserende få glimt av den unike skapningen i fjæra. Foto: Agnete Brun
I HAVGAPET: Først da Thomas Voll (29) gjorde seg om til halvt fisk og halvt menneske, ble han helt seg selv. Utenfor Henningsvær i Lofoten kan tilfeldig forbipasserende få glimt av den unike skapningen i fjæra. Foto: Agnete Brun Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hva kaller du det … som er i ferd med å skje nå?

Omgitt av skarpe fjell og trassig sjø, ute i øyriket Lofoten, i tettstedet Henningsvær, inne i et hvitt femtitallshus, på et bad, står en mann og stirrer inn i et speil. Huden hans er sminket blåblek. I panna og tinningene har han påført et rastrert mønster, som fiskeskjell. Finnes det et verb? Hva er det han sier at han skal når han forbereder seg for å dra ut til havet sånn, for å være … eller gjøre … dette han sannsynligvis er ganske alene om i Norge?

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer