Rådgiveren: Mange ringer til Thorvald Stoltenberg i håp om å få hans råd. - Jeg føler jeg er med på å betale tilbake litt ved at jeg nå kan gi råd til andre, sier han. Her er et bilde fra da han stilte opp til intervju med Magasinet i 2016. Foto: Agnete Brun
Rådgiveren: Mange ringer til Thorvald Stoltenberg i håp om å få hans råd. - Jeg føler jeg er med på å betale tilbake litt ved at jeg nå kan gi råd til andre, sier han. Her er et bilde fra da han stilte opp til intervju med Magasinet i 2016. Foto: Agnete BrunVis mer

Thorvald Stoltenberg kan gi råd om det meste, men ikke om ekteskap

- Etter en time sa jeg derfor: «Jeg tror ikke dere skal gifte dere.» Siden den gang har ikke Thorvald gitt ekteskapsråd.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hver eneste uke blir jeg oppringt av ukjente mennesker som ber meg om råd. Mange av dem vil ha råd om hvordan de skal forholde seg til en narkoman sønn eller datter, en kjæreste eller en venn.

Noen kvinner ringer fordi de ikke får til sine relasjoner med menn. Så har du dem som skriver hovedoppgave eller doktorgrad om saker jeg har vært involvert i.

Alle disse sam­talene bruker jeg tid på i takknemlighet over all den hjelp og støtte jeg selv har fått opp gjennom livet. Jeg føler jeg er med på å betale tilbake litt ved at jeg nå kan gi råd til andre.

Det å være en slik rådgiver krever først og fremst at du er bånn ærlig. Nå representerer jeg ingen andre enn meg selv, så det er ikke noe problem. Da jeg var sjef for internasjonal avdeling i LO eller Arbeiderpartiets internasjonale utvalg, jobbet i UD eller i FN eller var president i Røde Kors, var jeg ofte redd for at noen skulle tro jeg snakket på vegne av en organisasjon.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn