Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Tidenes mest kriminelle TV-show

«Sopranos»-stjernene har drept, ranet og mishandlet i virkeligheten også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DET ER DEN samme, gamle regla: Imiterer kunsten livet, eller livet kunsten?

Faktum er i hvert fall at en rekke av skuespillerne i den voldelige og kritikkerroste mafiaserien «The Sopranos» er tatt for til dels alvorlige forbrytelser i virkeligheten også. De siste dagene er to nye «Sopranos»-stjerner tatt for lovbrudd.

JOHN VENTIMIGLIA

Rolle: Kokken Artie Bucco

Forbrytelse: Fyllekjøring og besittelse av narkotika

Ventimiglia - den foreløpig siste skuespilleren som havnet i klammeri med politiet - ble mandag  pågrepet for fyllekjøring. Han var i besittelse av en pose kokain da han ble tatt.

- Han føler seg elendig og er veldig flau, opplyser advokaten i en pressemelding.

LOUIS GROSS

image: Tidenes mest kriminelle TV-show

Rolle: Livvakten Perry Annunziata

Forbrytelse: Innbrudd

Gross endte også opp i nyhetene i går - siktet for innbrudd i Queens, New York. Det var en kvinne, trolig ekskjæresten, som anmeldte ham til politiet.

- Jeg vet ingenting, fortalte Gross til reportere.

- Jeg er i hvert fall uskyldig. Jeg er alltid uskyldig.

TONY SIRICO

Rolle: Paulie Walnuts

Forbrytelse: Trusler, narkosalg, vold

Den prisbelønte serien, som foregår i New Jersey, har gjort et poeng av å ansette skuespillere som ikke nødvendigvis har lang erfaring i skuespilleryrket, men som likevel har kjennskap til mafiaen - enten via oppdrag i filmer som «Gudfaren» og «Mafiabrødre» eller i det virkelige liv.

Tony Sirico («Paulie Walnuts») er kanskje den skuespilleren som har lengst rulleblad. I 1971 ble han erklært som «en fare for samfunnet» av en dommer i New York, og en psykiatrisk rapport konkluderte med at han led av «alvorlig karakterbrist».

Sirico hadde gjennomført flere bankran, solgt narkotika og truet en bareier med bank fordi han ikke fikk «den respekten han fortjener», ifølge rettsdokumenter The Smoking Gun har fått tak i. I fengsel ble han imidlertid interessert i skuespill, og Sirico har vært lovlydig siden midten av 70-tallet.

LILLO BRANCATO JR.

Rolle: Matthew Bevilaqua

Forbrytelse: Innbrudd og mord

5. desember i fjor kom politimannen Daniel Enchautegui over to menn som forsøkte å bryte seg inn i en leilighet. I et forsøk på å stoppe dem ble han skutt og drept. Én av innbruddsmennene var Lillo Brancato Jr., som nå sitter fengslet tiltalt for mord.

Brancato Jr. - som tidligere hadde blitt arrestert for besittelse av heroin - spilte den mislykkede streberen Matthew Bevilaqua i serien, og hadde også hovedrollen i Robert De Niros regidebut «A Bronx Tale».Få av skuespillerne i serien har villet si noe særlig når kollegene har vært i nyhetsspaltene av feil grunner.

I et intervju med New York Post tidligere i år gikk Jamie-Lynn Sigler (Meadow Soprano) hardt ut mot Brancato Jr..

- Jeg føler meg ille når jeg tenker på politimannen og hans familie. Det er selvsagt ille for Lillos familie også, men det er hans egen feil, uttalte Sigler.

VINCENT PASTORE
Rolle:
Sal «Big Pussy» Bompensiero

Forbrytelse: Mishandling

«Big Pussy» har også hatt problemer med temperamentet.

I april i fjor ble han pågrepet for å ha mishandlet kjæresten Lisa Regina i Little Italy, Manhattan. Pastore hevdet lenge sin uskyld, men gikk til slutt med på å erklære seg skyldig i fjor høst.

LEE TAMAHORI

Rolle: Regissør

Forbrytelse: Oppfordring til utukt

Flere hundre mennesker jobber på «Sopranos»-settet, og det er kanskje ikke rettferdig å knytte alle typer lovbrudd opp mot serien. Men det er kanskje verdt å nevne at regissøren Lee Tamahori - som ble arrestert da han forsøkte å selge sex i februar - tidligere har regissert en episode av serien?

JOE PANTOLIANO OG STEVE SCHIRRIPPA

Roller: Ralph Cifaretto og Bobby Baccala

«Forbrytelse»: Omgang med kjente kriminelle

Ikke alle med mafiabakgrunn har valgt å følge i sin families fotspor utenfor «Sopranos»-settet. Joe Pantoliano vokste opp i en kjent mafiafamilie i Hoboken, New Jersey, men har selv valgt å holde seg til skuespillerkarrieren.

Steve Schirripa (den overvektige Bobby Baccala) har ikke vært i mafiaen selv, men vokste opp i nærheten av en rekke mafiatyper i Brooklyn.

Han har også innrømmet, dog i en noe spøkefull tone, å ha fått noe økonomisk hjelp fra «barndomsvennene» da han jobbet som talentspeider for et stort casino i Las Vegas.

ROBERT ILER

Rolle: Anthony Soprano jr.

Forbrytelse: Ran

Robert Iler (Anthony Soprano Jr.) ble som 16-åring arrestert for det som må være denne artikkelens mest absurde lovbrudd: Et ran av to brasilianske tenåringer i Manhattan for 40 dollar.

For ordens skyld: «Sopranos»-skuespilleren tjener mellom 150 000 og 200 000 kroner per episode.

  • Selv om flere av skuespillerne åpenbart har problemer med voldsbruk i det virkelige liv, er seriens store stjerne, James Gandolfini, en selverklært pasifist og fredsaktivist.
FORSØKTE Å SELGE SEX: Lee Tamahori.
RANET TENÅRINGER: Robert Iler.
LANGE RULLEBLAD: En rekke av skuespillerne i «Sopranos» har vært på kant med loven, men sjefen sjøl er en streiting. Serien dukker opp på NRK igjen til høsten.
VANEKRIMINELL PÅ 70-TALLET: Tony Sirico.
BANKET KONA: Vincent Pastore.
KJØRTE I FYLLA: John Ventimiglia.
FRA MAFIAFAMILIE: Joe Pantoliano.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!